Koningsdag 2014

Wedstrijd borden schilderen, Lucky Duck Race en springkussen kapot.

Koningsdag 2014 was een heel bijzondere dag voor BV Gehurterbij. Om 10.00 uur was er al volop activiteit op het grasveld voor Den Tref. Tenten, parasols en muziek stonden al klaar en ook het enorme grote springkussen werd opgezet. Ondertussen druppelden de schildersdoeken van de groepen en de beschilderde borden van de buurtkinderen binnen voor de wedstrijd. Om 11.00 uur was er zoals ieder jaar een optreden door het Gilde. Direct hierna begon burgemeester Gaillaard aan de prijsuitreiking van de schilderwedstrijd. Enkele leden van het oranjecomité hadden de 3 mooiste doeken en de drie mooiste borden uitgezocht die werden beloond met een opblaasbare 1, 2 of 3 en een prikker met spekkies. Het viel nog niet mee om een keuze te maken want de kunstwerken waren allemaal  prachtig. Het kostte de jury dan ook zichtbaar moeite om toch te moeten kiezen.

Na de prijsuitreiking werden heerlijke broodjes uitgedeeld en werd er een Oosters dans   uitgevoerd door “Ana danst”. Héél apart!

Op dat moment begon het springkussen in te zakken. De vele scheurtjes waren voor nood met tape dichtgeplakt maar begonnen toch zoveel lucht door te laten dat de ventilator het niet meer aankon. Ons kersverse nieuwe lid Rita Keepers draaide daarom spontaan haar hoed om met als doel geld in te zamelen voor een nieuw springkussen. Burgemeester Gaillaard vond dat zo’n goed idee dat hij als eerste 10 euro in de hoed doneerde. Goed voorbeeld doet goed volgen want Rita Keepers en Marlies Ariës haalden binnen de kortste keren 140 euro op! De burgemeester adviseerde ook maar eens naar het gemeentehuis te gaan want volgens hem is er nog wel ergens een “speciaal” potje te vinden voor dit soort dingen. Marlies en Rita willen de daad bij het woord voegen en gaan a.s. maandag naar het gemeentehuis om een afspraak te maken met wethouder John Frenken. Succes dames!!!

Aan het einde van de dag vond de Lucky Duck Race plaats aan de Dommel. Na de wedstrijd van de grote XL (bedrijfs)eenden gingen er 4.000 kleine badeendjes de Dommel in. Ieder eendje is voorzien van een lotnummer dat overeenkomt met het lot dat je kon kopen voor 3 euro en waarmee je kans maakte op leuke prijzen. Als vereniging kon je die loten verkopen waarbij voor ieder verkocht lot de helft, dus €1,50, in de verenigingskas wordt gestort. Een aantal leden van onze buurtvereniging heeft dan ook veel tijd en energie gestoken in het zoveel mogelijk verkopen van loten en dat is niet zonder succes geweest. In totaal zijn er bijna 700 loten verkocht waardoor we de meeste loten van alle verenigingen hebben verkocht en ook nog eens een extra prijs van 350 euro tegemoet kunnen zien. Bedankt!!

Scroll naar boven