Adoptie bijenvolk

BV Gehurterbij heeft een bijenvolk geadopteerd om symbolisch iets terug te doen voor alles wat we krijgen van de maatschappij.

Zaterdag 30 mei a.s. wordt om 11.00 uur het bijenvolk officieel en op ludieke wijze overgedragen. De activiteit vindt plaats op Ons Erf op Zonhove. De imker van Zonhove, Jelle Popieul, heeft op deze lokatie meerdere bijenkasten staan. Hier wordt als dagbesteding ook honing geslingerd en in potjes gedaan.

Na het officiƫle gedeelte is er uitgebreid gelegenheid om alles wat met de imkerij te maken heeft te bekijken. Jelle zal uitleg en demonstraties geven. Hij wordt bijgestaan door Maaike en Famke (beide 10 jaar). Deze dames hebben zich eerder dit jaar verdiept in de imkerij en daar op school een spreekbeurt over gegeven. Verder wordt gedemonstreerd hoe je met bijenwas de mooiste kunstwerken kunt schilderen en natuurlijk kunnen er kaarsen van bijenwas worden gerold. Er draaien films over bijen op de achtergrond en buiten staat een springkussen. De bedoeling is dat het een gezellige maar ook leerzame ochtend wordt!

Voor de uitnodiging klik op de volgende link:  Uitnodiging Bijenoverdracht

Scroll naar boven