Gehurterbij schittert in carnavalsoptocht Krutjesgat

Tegen half twee is het nog rustig in de Nieuwstraat. De optocht heeft zich dan nog maar net in beweging gezet aan de andere kant van Krutjesgat.

Toch staan er her en der al toeschouwers, al dan niet verkleed, te wachten op wat er komen gaat. Ook een kleine delegatie van Zonhove heeft al een strategisch plek veroverd, zodat ze de hele stoet goed kunnen bekijken als die straks voorbij komt. En dan met name natuurlijk de groep van buurtvereniging Gehurterbij. Gelukkig schijnt ook het zonnetje inmiddels weer na de regenbuien van die ochtend. Bij de bushalte staren twee kleine Afrikaanse kinderen met hun grote bruine ogen vol verbazing om zich heen naar al die kleurrijke mensen. Ze verschuilen zich achter hun vader, die het hele tafereel met een vriendelijke glimlach gadeslaat.

Grote verrassing van de optocht dit jaar is onze buurtvereniging Gehurterbij. In 2013 ontvingen we nog de aanmoedigingsprijs en een vierde prijs bij de wagens, maar in de jaren daarna zakte het enthousiasme helaas wat weg. Het kost natuurlijk ook heel veel tijd om aan de optocht mee te doen en helaas komt het meestal ook op dezelfde schouders terecht. Maar in 2018 is het toch weer gelukt om met iets heel moois te komen. Geïnspireerd door het thema van onze aankomende, nieuwe buurtbewoner prins Wim van der Heijden “We snacken naor di fisje” is iets heel moois tot stand gekomen. Met een grote loopgroep pakken we dit jaar weer ouderwets fraai uit met als frietzak verklede lopers, drummers op echte oliedrums  en een heuse ‘Princess’ frietpan waarin Antonie, Mandy, Sander, Arvo en Kevin van Zonhove worden gefrituurd, samen met hun begeleidster Ashana. 

En met succes. Eerste prijs bij de grote loopgroepen en ook nog eens de publieksprijs! Dat is nog eens een comeback. En en passant ook nog een nieuw lid geworven voor de buurtvereniging. Prins Wim is nu ook officieel lid van Gehurterbij en hij kan met een gerust hart in de straat komen wonen. Hier is het goed wonen en wie snackt daar niet naar?

Gehurterbijschrijver

Scroll naar boven